Skip to content
Peuterdans

In deze les maken peuters kennis met dans in het algemeen. Vooruit, achteruit, draaien, springen, rollen… Spelenderwijs ontdekken zij de ruimte en hun fysieke mogelijkheden. Muzikaliteit, dansgevoel en motoriek worden hierbij ontwikkeld met behulp van een thema/verhaaltje, inspirerende muziek en materialen. Dansplezier staat hierbij natuurlijk voorop!

Vanaf 2½ jaar

Kleuterdans

In de les kleuterdans (ADV: Algemene Dansante Vorming) worden de kinderen spelenderwijs ingeleid in de wereld van dans. Ze maken hier kennis met de basisprincipes van klassiek ballet maar ook met andere dansvormen. Dansexpressie, motoriek en maat- en ritme- gevoel worden met behulp van aansprekende thema’s, muziek en materialen ontwikkeld. Dansplezier staat hierin voorop!

Vanaf 4 jaar

Kinderballet

In deze les komen de kinderen steeds meer in aanraking met de klassieke ballettechniek, de basis van alle theaterdans disciplines. Van oefeningen aan de barre tot grote sprongen door de ruimte. Plezier, muzikaliteit, lichaamshouding en dansexpressie staan in deze lessen centraal. Motoriek, coördinatie, souplesse en improvisatie worden hierbij verder ontwikkeld.

Vanaf 5 jaar

Klassiek ballet

Klassiek ballet is de oudste vorm van theaterdans en vindt zijn oorsprong in de 17e eeuw. De techniek van deze dansvorm heeft zich vanaf die tijd ontwikkeld tot de basistechniek van iedere danser/es. Klassieke ballet-houdingen, – posities en -passen worden hier aangeleerd. Een balletles bestaat uit twee delen: de oefeningen aan de barre, waarbij het lichaam wordt opgewarmd en oefeningen in het midden van de zaal. Hierbij komt de aangeleerde techniek samen tot dansante combinaties.

Vanaf 7 jaar

Pilates/Barre

Een combinatie van spierversterkende- en stretch-oefeningen op de mat en aan de barre. werk aan een goede houding, souplesse en betere balans!

Volwassenen

Moderne dans

Deze dansvorm is in de jaren ’20 van de vorige eeuw ontstaan als reactie op de klassieke ballettechniek. Moderne dans is dynamisch en ritmisch. Moderne dans karakteriseert zich door natuurlijke bewegingsvormen en is aardser in tegenstelling tot klassiek ballet. Rennen, springen, draaien, rollen, vallen, zwaaien, komen allemaal voorbij tijdens de oefeningen en danscombinaties.
Vanaf 10 jaar

Jazzballet

Jazzballet is een dansvorm waarbij techniek, dynamiek en kracht voorop staan, meestal op moderne/pop muziek. Er wordt van verschillende dansstijlen gebruik gemaakt, waaronder klassiek en modern ballet. De les heeft een warming up, diverse oefeningen en wordt afgesloten met een danscombinatie.

Volwassenen

Jazz / Musicaldans

In deze les staat de jazz danstechniek centraal, waarbij de nadruk ligt op show musical. We werken aan coördinatie, muzikaliteit, souplesse, dynamiek en uitstraling. Er wordt gedanst op hippe en vrolijke musical- en pop-muziek.

Vanaf 8 jaar

Streetdance

In deze les leer je hip hop- en jazz-technieken. Er wordt gewerkt aan houding, uitstraling, flexibiliteit en coördinatie. Bij streetdance zijn veel  bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Hippe stoere danscombinaties op de laatste muziektrends worden aangeleerd.

Vanaf 6 jaar

Pilates

Pilates is een trainingsmethode ontwikkeld door Joseph Pilates, gericht op het balanceren, versterken en versoepelen van het hele lijf. Onder deskundige begeleiding worden series oefeningen aangeleerd die goed zijn voor je spieren. Door het rustige karakter van deze les is Pilates ook goed voor je geest en voel je je na een hectische week helemaal ontspannen!

Volwassenen

Tapdance

Tapdansen is een vorm van dansen waarbij je ritmische klanken met je voeten maakt. Het lichaam beweegt in harmonie mee, net zoals bij alle andere dansvormen. Het is een vrolijke en muzikale expressievorm voor groot en klein!

Vanaf 7 jaar

Kinder Demoteam

Tijdens dit uur wordt er gewerkt aan choreografieën in verschillende dansstijlen: Jazz ballet, Streetdance, Show/musicaldans en Modern. De choreografieën zullen gepresenteerd worden tijdens diverse optredens in en rondom Hillegom, voorstellingen/evenementen van de Balletschool en danswedstrijden. Volg je al klassiek ballet en houd je van alle dansstijlen? Dans je graag meerdere keren per week en treed je graag op? Dan is demoteam wellicht iets voor jou!

9 / 13 jaar

Demoteam

Houd je van alle dansstijlen, dans je graag meerdere keren per week en treed je graag op? Dan is het demoteam misschien iets voor jou. Op uitnodiging van een van de docenten kan je meedansen in het demoteam. Naast de reguliere lessen volg je een extra les per week, waarin wordt gewerkt aan presentatie, uitstraling, synchronisatie en groepsdynamiek. Choreografieën worden aangeleerd en deze worden tijdens diverse optredens in en rondom Hillegom gepresenteerd.

Vanaf 14 jaar

Mixdance

Streetdance, Modern, Jazz, Showdance… Kan je niet kiezen? Dan is deze les iets voor jou! Al deze dansstijlen komen namelijk voorbij in deze swingende dansmix les voor kinderen.

Vanaf 7 jaar

Jazzballet 65+

Voor mensen boven de 65 jaar is er Jazzballet 65+. Eenvoudige balletoefeningen en danspasjes voor iedereen, die nog wil dansen. Goed voor lichaam en geest.

Onze Sponsoren
Back To Top