Ga naar hoofdinhoud
Martha de Rijk Oprichter

Martha, oprichter van de balletschool, kreeg haar opleiding in Amsterdam en danste bij verschillende balletgezelschappen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Daarna opende zij de balletschool en doceerde enkele jaren aan de Theaterschool in Amsterdam. Na jaren fulltime les te hebben gegeven is ze met pensioen gegaan.

Leonie van Oostende Klassiek ballet, Kinderballet, Jazz ballet, Moderne dans, Pilates en Jazzballet 65+

Leonie is in 2006 afgestudeerd als docent theaterdans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem met als specialisaties klassiek ballet, moderne dans, jazzdans en algemene dansante vorming. Tijdens haar opleiding heeft ze gedanst in choreografieën van o.a. Rina Bernabela, Phyllis Gutelius en Rinus Sprong. Na haar opleiding is Leonie met veel plezier gaan lesgeven bij balletschool Martha de Rijk, waar haar passie voor dans als kind is begonnen.

Irene van Eek Klassiek ballet, Kinderballet, Kleuterdans en Peuterdans

Irene is als 5-jarig meisje met ballet begonnen bij balletschool Martha de Rijk, waar zij vele jaren klassiek ballet en jazz ballet heeft gevolgd bij Martha de Rijk en Herman Crebas. Irene heeft een klassieke balletopleiding genoten aan het Ballet Conservatorium in Luxemburg. Op de balletschool geeft zij met veel gevoel en enthousiasme balletles aan kinderen van alle leeftijden en volwassenen. Daarnaast zorgt Irene voor de artistieke planning en uitvoering.

Mandy de Klerk Musicaldans, Streetdance en Demoteam

Mandy danst al vanaf haar 5e en is al jaren op onze balletschool te vinden. Met veel plezier volgde zij lessen in de stijlen jazz, tapdance, klassiek ballet en streetdance, daarnaast danste zij ook in het demoteam. Haar opleiding heeft zij gevolgd aan het CIOS dans in Haarlem. Mandy geeft met veel passie haar lessen jazz/musicaldans en streetdance en begeleidt de demoteams.

Chris van Lierop Tapdance

Zijn interesse voor het tapdansen begon bij Chris toen hij in 1990 zijn eerste les van Pamela Robertson kreeg. Al snel werd duidelijk dat Chris erg talentvol was en heeft hij zich op onze balletschool kunnen ontwikkelen als tapdanser. In 2005 is hij begonnen met het geven van tapdanslessen. In het begin is hij intensief begeleid om zich de didactische vaardigheden van een tapdansdocent eigen te maken. Met veel bevlogenheid weet hij de leerlingen te enthousiasmeren voor het tapdansen en brengt hij zijn passie over. Naast het lesgeven op Balletschool Martha de Rijk, is Chris ook werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent Beeldende Vorming en CKV. Ook heeft hij ervaring in het verzorgen van dramalessen.

Eva Assendelft Jazz ballet

Eva heeft van jongs af aan een enorme passie voor dans. Haar opleiding heeft Eva gevolgd aan het CIOS Dans. Tijdens deze opleiding heeft Eva o.a. stage gelopen bij balletschool Martha de Rijk, onder begeleiding van Leonie van Oostende en Martha de Rijk. Eva is een enthousiaste allround docent en is sinds september 2013 verbonden aan de balletschool, waar zij op woensdagavond Jazz ballet voor volwassenen geeft.

Merel Cornet Moderne dans en Pilates

Merel begon op 7-jarige leeftijd met dansen bij balletschool Martha de Rijk. Merel is in 2011 afgestudeerd als uitvoerend danser aan de opleiding Moderne Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Na haar opleiding danste Merel bij diverse gezelschappen en deed zij mee aan projecten in Londen. Merel danste o.a. bij Pair Dance, Exzeb Dance Company en Nu Tempo. Merel geeft klassieke les en Moderne dans bij de balletschool.

Eva Roest Klassiek Ballet

Eva is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor Klassieke dans en heeft daarna in verschillende musicals gespeeld zoals de 3 Musketiers, Kleine Zeemeermin, Elisabeth, Olie B Bommel en de Trullenhoedster. De tekst ‘Dans is mijn leven dus laat mij dansen’ uit de musical Chorus Line, waar Eva de rol van Kristine speelde, geeft dan ook perfect haar eigen leven weer. Inmiddels geeft Eva alweer meer dan 20 jaar met veel plezier les en vindt ze het een feestje om de volwassen dames op zaterdagmorgen Klassieke balletlessen te geven.

Marije Heida Moderne dans

Marije begon toen zij 7 jaar was met balletlessen bij Balletschool Martha de Rijk. Na een tijdje vond Marije haar weg in het Demoteam, waar ze allerlei verschillende dansstijlen leerde kennen. Marije is in 2019 afgestudeerd aan de MBO dansopleiding in Haarlem. Omdat ze geen genoeg had van het leren over dans is zij in september 2019 begonnen aan de HBO opleiding Docent Dans in Tilburg. Marije geeft Moderne dans voor tieners op zaterdag.

Fimke Anthoni Organisatie

Fimke werd opgeleid in Delft en Rotterdam en heeft tientallen jaren met hart en ziel op de Balletschool lesgegeven, naast haar leidinggevende taken in het dagelijks bestuur. Op dit moment houdt Fimke zich nog enthousiast en gedreven bezig met de organisatie en administratie van de Balletschool, waar zij haar ruime ervaring bij alle facetten van de Balletschool inzet.

Ruthy Beutick Organisatie

Ruthy is al sinds jaar en dag betrokken bij de Balletschool als leerling, docente en medewerkster van de organisatie. Ruthy is hiervoor opgeleid en begeleid door Martha en Fimke, waarna zij zelf vol enthousiasme Streetdance en Demoteams binnen de Balletschool heeft  opgezet.  Naast het jarenlange lesgeven heeft Ruthy de HBO-opleiding Cultureel en Maatschappelijke Vorming afgerond. Na een onderbreking van enkele jaren zijn wij enorm blij dat Ruthy weer terug is bij de Balletschool, waar ze nu zeer gedreven werkzaam is in de organisatie en het geven van Jazzballetlessen. Daarnaast maakt ze deel uit van het Bestuur.

Herman Crebas Klassiek ballet

Herman volgde zijn opleiding in Den Haag bij Netty Goedhart-Langewen. Herman was danser bij diverse balletgroepen in Nederland en Duitsland en danste in een groot aantal musical- en t.v.producties en bij de Nederlandse Opera. Herman heeft tot zijn pensioen jarenlang met bezieling klassiek ballet voor volwassenen gegeven.

Onze Sponsoren
Back To Top