Martha de Rijk Oprichter

Martha, oprichter van de balletschool, kreeg haar opleiding in Amsterdam en danste bij verschillende balletgezelschappen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Daarna opende zij de balletschool en doceerde enkele jaren aan de Theaterschool in Amsterdam. Na jaren fulltime les te hebben gegeven is ze met pensioen gegaan.

Herman Crebas Klassiek ballet

Herman volgde zijn opleiding in Den Haag bij Netty Goedhart-Langewen. Herman was danser bij diverse balletgroepen in Nederland en Duitsland. Verder danste hij in een groot aantal musical- en t.v.producties o.a. bij de Nederlandse Opera. Ook verzorgde hij de choreografie van een productie van “David Copperfield”, naar een roman van Charles Dickens. Herman geeft met bezieling klassiek ballet voor volwassenen.

Leonie van Oostende Klassiek ballet, Kinderballet, Jazz ballet, Moderne dans en Seniorendans

Leonie is in 2006 afgestudeerd als docent theaterdans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem met als specialisaties klassiek ballet, moderne dans, jazzdans en algemene dansante vorming. Tijdens haar opleiding heeft ze gedanst in choreografieën van o.a. Rina Bernabela, Phyllis Gutelius en Rinus Sprong. Na haar opleiding is Leonie met veel plezier gaan lesgeven bij balletschool Martha de Rijk, waar haar passie voor dans als kind is begonnen.

Irene van Eek Klassiek ballet, Kinderballet, Kleuterdans en Peuterdans

Irene is als 5-jarig meisje met ballet begonnen bij balletschool Martha de Rijk, waar zij vele jaren klassiek ballet en jazz ballet heeft gevolgd bij Martha de Rijk en Herman Crebas. Irene heeft een klassieke balletopleiding genoten aan het Ballet Conservatorium in Luxemburg. Op de balletschool geeft zij met veel gevoel en enthousiasme balletles aan kinderen van alle leeftijden. Daarnaast zorgt Irene voor de artistieke planning en uitvoering.

Chris van Lierop Tapdance

Zijn interesse voor het tapdansen begon bij Chris toen hij in 1990 zijn eerste les van Pamela Robertson kreeg. Al snel werd duidelijk dat Chris erg talentvol was en heeft hij zich op onze balletschool kunnen ontwikkelen als tapdanser. In 2005 is hij begonnen met het geven van tapdanslessen. In het begin is hij intensief begeleid om zich de didactische vaardigheden van een tapdansdocent eigen te maken. Met veel bevlogenheid weet hij de leerlingen te enthousiasmeren voor het tapdansen en brengt hij zijn passie over. Naast het lesgeven op Balletschool Martha de Rijk, is Chris ook werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent Beeldende Vorming en CKV. Ook heeft hij ervaring in het verzorgen van dramalessen.

Eva Assendelft Jazz ballet

Eva heeft van jongs af aan een enorme passie voor dans. Haar opleiding heeft Eva gevolgd aan het CIOS Dans. Tijdens deze opleiding heeft Eva o.a. stage gelopen bij balletschool Martha de Rijk, onder begeleiding van Leonie van Oostende en Martha de Rijk. Eva is een enthousiaste allround docent en is sinds september 2013 verbonden aan de balletschool, waar zij op woensdagavond Jazz ballet voor volwassenen geeft.

Merel Cornet Moderne dans en Pilates

Merel begon op 7-jarige leeftijd met dansen bij balletschool Martha de Rijk. Merel is in 2011 afgestudeerd als uitvoerend danser aan de opleiding Moderne Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Na haar opleiding danste Merel bij diverse gezelschappen en deed zij mee aan projecten in Londen. Merel danste o.a. bij Pair Dance, Exzeb Dance Company en Nu Tempo. Merel geeft klassieke les en Moderne dans bij de balletschool.

Mandy de Klerk Musicaldans, Streetdance en Demoteam

Mandy danst al vanaf haar 5e en is al jaren op onze balletschool te vinden. Met veel plezier volgde zij lessen in de stijlen jazz, tapdance, klassiek ballet en streetdance, daarnaast danste zij ook in het demoteam. Haar opleiding heeft zij gevolgd aan het CIOS dans in Haarlem. Mandy geeft met veel passie haar lessen jazz/musicaldans en streetdance en begeleidt de demoteams.

Martine van den Berg Invalkracht

Martine danst al van jongs af aan bij de balletschool. Haar didactische vaardigheden die zij heeft opgedaan als leerkracht in het basisonderwijs heeft zij onder leiding van Leonie van Oostende weten uit te breiden tot dansdocent. Ze heeft dan ook veel naschoolse danslessen gegeven aan kinderen van 4 tot 12 jaar. In de tijd dat Martine in India woonde heeft ze danslessen gegeven aan internationale groepen van verschillende leeftijden.

Fimke Anthoni Organisatie

Fimke werd opgeleid in Delft en Rotterdam en heeft tientallen jaren met hart en ziel op de Balletschool lesgegeven, naast haar leidinggevende taken in het dagelijks bestuur. Op dit moment houdt Fimke zich nog enthousiast en gedreven bezig met de organisatie en administratie van de Balletschool, waar zij haar ruime ervaring bij alle facetten van de Balletschool inzet. Daarnaast heeft zij de regie bij voorstellingen.

Onze Sponsoren